Yoğurdun Zararları

YOĞURDUN ZARARLARI;

Konumuz yoğurt olunca sofralarımızda olmazsa olmazımız olduğunu daha iyi farkettim. Bundan birkaç sene öncesinde annelerimizin evlerde mayaladığı yoğurtlar ve yoğurt mayası almak için komşulara gönderilmeler biran olsun aklımdan geçti. Günümüzde hemen hemen herşeyin fabrika ortamında üretilmeye başlandığı ve insanların doğal ürünler bulabilmek ve bunları tüketebilmek adına büyük sıkıntılar yaşadığı bir gerçek. Endüstriyel ortamlarda üretilen gıdaların doğal yapısına maalesef çok fazla müdahale edilmekte ve bu yoğurdun doğal yapısınada yansımış durumdadır.

Süt ürünleri arasında en çok tercih edilenidir yoğurt. Ülkemizde ve dünyada da bu sıralama değişmemektedir. Sütün ve yoğurdun sağlığımız açısından birçok faydası bulunmaktadır ancak yalnız doğal olanları bizler için fayda sağlamaktadır, endüstriyel olanları ise sağlığımızı ciddi tehdit eden unsurlar arasında yer almaktadır. Doğal olan kimyasal maddeleri içeriğinde barındırmayan ürünlerin faydasını görebiliriz aksi takdirde faydasını görmeyi umduğumuz ürünlerin bizlere zarar vermesi kaçınılmazdır.

Süt ürünleri vücudumuza giren zararlı maddeleri tutmakta ve vücudumuzda emilmesini engellemektedir. Ayrıca bağırsakta bulunan zararlı mikropların çoğalmasına ve üremesine engel olan bir besin kaynağıdır. Yoğurdun bağışıklık sistemi üzerinde de birçok olumlu etkileri bulunmaktadır. Düzenli yoğurt tüketimi hücrelerin güçlenmesini sağlar ve bu da bağışıklık sistemimizi güçlendirir, güçlü olan bağışıklık sistemi sayesinde kış aylarında yaşanan grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklardan vücudu korur. Vücudumuzda kendi kendine sindirilebilen tek besindir. Yoğurt içerisinde bulunan faydalı bakterilerde mide rahatsızlığı olanlar için oldukça yararlıdır.

Yoğurt vücudumuzdaki kemik ve iskelet yapısı için de oldukça faydalı bir besindir. Diş ve dişeti sağlığı açısından da çok önemli bir besin kaynağıdır. Yoğurt içerisinde bulunan aminoasitler ve kalsiyum yağ yakımını hızlandırmakta ve kilo vermeye yardımcı olmaktadır bu nedenle diyet yapanlar için eşsiz bir alternatiftir. Genellikle antibiyotik kullanıldığında ortaya çıkan sindirim zorluğu ve kabızlık gibi olumsuz etkileri giderici özelliği vardır. Yoğurt cilt için de oldukça faydalıdır bunun yanısıra birçok maskesi yapılmakta, cildi nemlendirici özelliği ve ölü hücrelerden arındırıcı özelliği bulunmaktadır.

Elbette yoğurdun faydaları birkaç başlık altına sığmayacak kadar fazladır, bizler için fayda sağlayan yoğurdun zararları acaba nelerdir sizler için araştırdık. Her konuda olduğu gibi bu konuda da bir fikir sahibi olmak adına doğru bildiğimiz yanlışları yada yanlış bildiğimiz doğruları paylaşarak herşeyi kararında ve faydasını görebileceğimiz ölçüde ve zararından kaçınmak suretiyle bilgi dağarcığımızı biraz daha zenginleştirmeye ne dersiniz? O halde hep birlikte okumaya devam edelim…

Yoğurdun zararları nelerdir;

  • Uzmanlara göre son yıllarda tüketilen yoğurt miktarı ile kanser hastalığına yakalananların sayısı arasında doğrudan bir ilişki bulunmaktadır. Evlerimizde yemeklerimizin yanında vazgeçilmezimiz olan yoğurdumuzu yine eski usullerde evlerimizde mayalama yöntemiyle kendimiz yaparsak hem sağlığımıza olan olumlu etkisinden faydalanmış oluruz hemde doğruluk payı ne olursa olsun endüstriyel ürünlerin içerisinde bulunan kimyasal maddelerin bizlere vermiş olduğu zararlardan korunmuş oluruz.
  • Endüstriyel olan yoğurtlar içeriğinde bulunan kimyasal maddeler nedeniyle sağlığımız açısından olumsuz sonuçlar doğurabilir.
  • Bazı kişilerde şişkinliğe kimilerinde de gaz problemleri yaşanmasına neden olmaktadır.
  • Herşeyin aşırısında olduğu gibi yoğurdunda aşırı tüketilmesi sindirim problemlerine neden olabilmektedir.

Yoğurdun zararları kadar önemli olan diğer bir noktada yoğurdun faydalarıdır. Kimi insana faydalı olabilen yoğurt bazen başka bir insana o insanın metabolizması nedeni ile zararlıda olabilmektedir.

Yoğurtlarda meydana gelebilecek olan bozulmalar nelerdir galerimizde bulabilirsiniz

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir