Gümüş Böceğinin Zararları

Gümüş Böceğinin Zararları

 Küçük omurgasız hayvanlardan olan gümüş böceği kanatsızdır ve gri renktedir. Gümüş böceğinin özelliklerinden bir tanesi canlıları ısırmamalarıdır. Bu böceklerin vücudu üçgen şeklindedir, baş ve boyun kısmı oldukça geniş iken kuyruk kısmına doğru daralan bir vücut yapısı vardır. Vücutlarının altında toplamda dört çift ayakları bulunan gümüş böceklerinin derisi de katmanlar halindedir. Gümüş böceklerinin sabit bir büyüklükleri yoktur, İki ile dört santim arasında değişen boyları vardır. Bu böcekler evlerdeki banyo, tuvalet ve pis su boruları gibi nemli yerlerde kendilerine yuva yaparlar ve evin her yerine rahatlıkla ulaşabilirler. Ayrıca tavan arası ve çatı gibi evin dış bölümlerinde de yuva yapabilir ve istediği gibi dolaşabilirler. Gümüm böceklerini diğer haşerelerden ayıran en büyük özelliği hayvanları ve insanları ısırmamalarıdır. Bu yüzden diğer böceklere oranla daha masumdurlar.

Ancak yine de gümüş böceğinin bazı zararları bulunur? Gümüş böceği zararları nelerdir, ne gibi zararlar verir, tüm bu soruların cevaplarını aşağıdaki alandan rahatlıkla takip edebilirsiniz.

 

Gümüş Böceği Zararları Nelerdir?

  1.  Eşyalara verdiği zararlar: Gümüş böceklerinin insanlar için verdikleri zararlardan önemli olanlar arasında eşyalara verdiği zararlar bulunuyor. Güm03üş böcekleri evlerde yuva yaptığı zaman, istediği gibi evin her bölümünü dolaşır ve insanların kullanmış oldukları eşyalara zarar verirler. Evlerde ve ofiste bulunan kâğıt, naylon, pamuk ve kumaş gibi malzemeleri rahatlıkla parçalayabilir.
  2. Besinlere verdiği zararlar: Gümüş böcekleri insanların tükettikleri besinleri de yiyebilirler. Yiyeceklere bıraktıkları dışkılar insanların kısa sürede hasta olmalarına neden olur. Farklı hastalıklara sebep olan gümüş böcekleri özellikle fabrikalarda, büfelerde, fırınların yakınlarında ve lokantalarda sıklıkla rastlanan böceklerdendir. Bu yüzden bu haşerelerin tamamından kurtulmak için güzel bir şekilde ilaçlama çalışması yapılması gerekir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir