Gülmenin Zararları

Gülmenin Zararları

İnsanlar doğası gereği sürekli mutlu olmak isterler. Bu mutlulukların dışa vurumu olarak da gülümsemeler ve kahkahalar gösterilebilir. Birçok araştırma gülmenin insan sağlığı için çok faydalı olduğu görüşünde birleşmiştir. İnsanların üzüntülü, kederli ya da dertli olduğu günler de tabi ki olacaktır. Ancak bu dönemlerin dışında bolca gülmek insan sağlığını olumlu etkilemektedir. Gülmenin zararları düşünüldüğünde çok fazla madde saymamız mümkün olmaz. Genellikle mevcut duruma göre farklılık gösterebilen zararlar sayılabilir. Bu zararlar her kişi ya da her durum altında geçerli olmasa da daha öncesinde çok sayıda örneği olduğundan zararlar kategorisinde yer alabilir.

 

Gülmenin Zararları Nelerdir?

  1. Psikolojik zararı: Normal şartlarda sıkça gülen insanların dışında sürekli gülen ve kendini tutamayan kişilerin psikolojilerinde bir sorun olabilir. Oldukça ciddi ya da hüzünlü konularda dahi gülen kişilerin beynin belirli kısımlarında sorun yaşayabildikleri anlaşılmaktadır. Bu kişilerin kısa süre içerisinde psikoloji yâda beyin cerrahi birimlerine giderek testler yaptırmaları gerekmektedir.
  2. Sosyal açıdan zararları: Çok fazla gülen kişiler sosyal ortamlarda da zorluk yaşayabilirler. Diğer insanların hüzünlü bir anında karşısındaki kişinin kahkahalar atarak gülmeye başlaması kişileri oldukça sinirlendirebilir. Bu doğrultuda sosyal anlaşmazlıklar ve kavgalar yaşanabilir.
  3. Gülme krizleri: Bazı durumlarda kişiler gülme krizine girerler ve kendilerini durdurmakta zorlanırlar. Gülme esnasında vücudumuzda çok fazla kas çalıştığı için bu durumun uzaması vücut için bir tehlike oluşturabilir. Özellikle yaşça büyük insanlarda gülme krizleri kişilerde kalp krizlerine neden olabilir. Gülmenin zararları konusunda verilebilecek en önemli örnekler kriz esnasında daha büyük bir hastalık geçiren insanlardır.
  4. Çenenin kasılması: Gülme krizlerinde çene kasları yoğun bir biçimde çalıştığından çene ve boyun kaslarında kasılmalar ve kitlenmeler meydana gelebilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir