Evde Kedi Beslemenin Zararları

Evde Kedi Beslemek

Birçok hayvan sever evlerinde beslemek üzere tercih ettikleri hayvanlardan biri de kedidir. Çoğu insan kedilerin kendine doğası ve havasını beğendikleri için evlerinde kedi beslemeyi tercih ediyorlar. Yalnız yaşayan insanlar için de kedilerin iyi birer arkadaş oldukları da söyleniyor. Bazı insanlar ise kedi gibi evcil hayvanların sokakta yaşamalarına gönülleri el vermediği için yanına almayı tercih ediyorlar. Ayrıca ev hayvanları içinde kedinin bakımı ve sahiplenmesi de oldukça kolaydır. Sorumluluk sahibi insanlar evlerinde bakmak için kediyi tercih edebilirler. Her ne sebeple olsun birçok insan evinden kedilerini eksik etmek istemezler. Ayrıca diğer ev hayvanlarına göre de daha avantajlılardır. Köpekler kadar çok fazla sorumluluk gerektirmezler. Ya da süs balıkları gibi oldukları yerde durmazlar. Bunlar gibi nedenlerle kedi beslemek çok yaygın olarak tercih edilir. Ancak evde kedi beslemenin zararları da vardır. Bunlardan bazılarını aşağıda paylaştık.

 

Evde Kedi Beslemenin Zararları Nelerdir?

  • Tüy: Evde beslenebilen çoğu hayvanda bulunan bu sorun evde kedi beslemenin zararları arasında da yer almaktadır. Özellikle bazı kedi türleri çok fazla tüy dökmektedir. Kedinizi düzenli olarak temizlemediğiniz takdirde evinizdeki mobilyalarınızdan kıyafetlerinize kadar birçok yerde kedi tüyüne rastlayabilirsiniz. Görüntüsünün de oldukça rahatsızlık verici olan kedi tüyleri aynı zamanda da insan sağlığı için de tehditler oluşturmaktadır. Eğer yediğiniz yemeklere kedi tüyü bulaşmışsa ve siz de bu yiyecekleri tüketmişseniz, kedi tüyünün vücudunuzdan bir an önce çıkartılması gerekmektedir. Kedi tüyünden kaynaklanan bazı rahatsızlıklar ölümle bile sonuçlanabilmektedir. Bu tarz sorunları önlemek için kedinin ve evin sürekli temizlenmesi gerekmektedir. Bu da fazladan zaman ve enerji gerektirmektedir.
  • Koku: Evde kedi beslemek ne kadar güzel olsa da tüy dökmesi gibi problemlerin yanında kedilerin koku problemleri de bulunmaktadır. Özellikle kedi kumunu balkonda tutmayan kedi sahiplerinin ev içersinde bulunan kedi kumu eve sürekli olarak pis bir koku yaymaktadır. Ayrıca kediler üreme dönemlerinde de evin içine idrarını yapabilmektedir. Bu durum da hem sağlık hem de temizlik açısından oldukça rahatsız edici bir durumdur. Çoğu kedi de kendini rahatlatmak amacı ile kusmaktadır. Bu da hem koku hem de sağlık açısından istenmeyen bir durumdur. Kedi sahipleri sürekli olarak evlerini temizlemek zorunda kalabilirler.
  • Ev Eşyalarına Zarar Verme: Kediler kendileri için oyun olabilecek birçok aktiviteyi evde bulunan eşyalar ile denemektedirler. Bunların bilinen en yaygınları ise evde bulunan mobilyayı çizmeleri ya da delmeleri olur. Özellikle yumuşak yüzeyli mobilyalarınızda oturmayı da sevdikleri için zaman zaman bu mobilyalarınızı parçalayabilirler. Evinize kedi aldıktan sonra evinizde bulunan birçok mobilyada çizik izleri görmeye de alışkın olmanız gerekmektedir. Ayrıca apartmanda oturuyorsanız kedilerin çıkardığı sesler rahatsızlık verici de olabilir. Bu nedenle kedi almadan önce kedilerin yaratabileceği problemleri de göz önünde bulundurmalısınız.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Bu makaleyi kim yazdı ya güldürmeyin beni, hepsine bir cevabımız var. Siz de evin ortasına pislemediğiniz gibi onun da tuvaletini balkon yada yaşam alanının dışına koyabilir ve kokudan rahatsız olmayabilirsiniz. Kedilerin tüyleri değil, diplerinde ki parazitler (ki eğer varsa) zararlıdır, nasıl yeni doğmuş bebeğinize kızamık, su çiçeği aşısı gibi sağlığının etkilenmeyeceği ve korunacağı aşılar yaptırıyorsanız kedinize de iç ve dış parazit aşılarını yaptırmak durumundasınız ki hastalıklarla baş etmek durumunda kalmayın ve kendi sağlığınızı tehlikeye atmayın. Kediler insanlardan daha temiz olabilirler, sizler nasıl banyo yapıyorsanız kedinizi de 15- 30 günde bir banyo yapmaya alıştırabilirsiniz. Yapmasanız bile sizin kadar kötü kokmazlar. Kendi tırnağınızı kesmiyorsanız diyebileceğimiz bir şey yok ama onun da tırnakları uzuyor ve kesilmeye ihtiyaç duyuyor. Ya siz kesersiniz yada o törpüler. Bunun da bir çok yolu var, tırmalama tahtası, hatta kütük varsa yada oduna sarılmış hasır ipli bir aşındırma enstrümanı yaparsanız sorun olmayacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir