Ekşi Yoğurdun Zararları

Ekşi Yoğurdun Zararları

Ülkemiz genelinde yılda 2.2 milyon ton yoğurt tüketildiği belirlenmiştir. Bu oranın 400 bin tonu sanayi yoğurdu ve geri kalanı da klasik ev yoğurdu tüketenlerden oluşmaktadır. Süpermarketlerde bulunan yoğurtların üzerilerinde yazan son kullanma tarihlerinin aslında çok daha uzun olacak şekilde dayandığı söylenmektedir. Yani, bu yoğurtların ömrünün 6 haftadan fazla olduğu ve üzerinde oluşan küf tabakasının atılması durumunda gayet rahat bir şekilde yenilebileceği bilgileri verilmektedir. Son kullanma tarihleri geçmiş gibi gözüken veya geçen yani ekşimiş hale gelen yoğurtların, bebekler için tabii ki doğal olanlarının oldukça sağlıklı olabileceği, yetişkinler için egzamayı önleyebildiği, hatta bağışıklık sistemini dahi güçlendirebilecek oldukça faydalı etkileri olduğu ileri sürülmektedir.

Ekşi yoğurt yemeyi tercih eden kişilerin, hazımsızlık konusunda hiç problem yaşamadıkları, zararlı maddelerin kana karışmasının engellendiğini, besin alerjisini, kronik iltihaplı hastalıkların oluşumunun engellendiği gibi avantajlara sahip oldukları da söylenenler arasındadır. Ancak kişilerin bünyesine göre değişiklik gösterebilen bu tepkiler, ekşi yoğurdun zararları da vardır diye kesin bir yargıda bulunamasak da, birtakım rahatsızlıklara sebep olduğu da bilinmektedir.

Ekşi Yoğurdun Zararları Nelerdir?

1-Mide sorunlarına yol açabilir: Ekşi yoğurt sağlıklı ve kişiler açısından büyük riskler taşımıyor olabilir ancak herkesin midesi aynı tepkiyi vermek durumunda da değildir. Yapılan testler sonucunda kimi insanların belki psikolojik sebeplerden de olabileceği ancak, yine de ekşi yoğurdu yedikten sonra mide bulantısı, ağrısı ve kusma gibi problemler yaşadığı görülmüştür.

2-Sindirim sitemine etkileri: Az önce de belirttiğimiz gibi, herkesin farklı bünyesi ve farklı tepkileri sonucunda ekşimiş yoğurt yiyen kişilerde meydana gelen ishal şikayeti ve bir süre dinmeyen karın ağrıları şikayetine rastlanmıştır. Eğer size iyi gelmeyeceğini düşünüyorsanız, deneyerek risk almayabilirsiniz.

Yoğurtta zamanla meydana gelebilecek olan bozulmalar hangileridir galerimizde bulabilirsiniz

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir