Creatine Zararları

Creatine Zararları

Kreatin doğal olarak vücutta bulunan ve kaslarda yoğun bulunan bir kimyasaldır. Vücutta üretilen bu kimyasal maddeyi doğal yollarla yani değişik besinlerle de elde edebiliriz. Örnek olarak balık ve et kreatin için iyi kaynaklarıdır. Ek besin olarak labaratuvar ortamında da üretilebilmektedir. Şimdi bazı kısa bilgileri sizlerle paylaşacağız. İki tür Kreatin bulunmaktadır, Kompleks Kreatin enerji katkısının yanı sıra emilim hızı daha çabuk olmaktadır  ve Kreatin Monohidrat yağ, karbonhidratların arındırılmış en saf halidir. Creatinin fazla alınması durumunda creatine zararları söz konusu olabilmektedir.

Creatine Zararları nelerdir?

  1. Böbrek rahatsızlığınızı etkileyebilir. Eğer daha önceden bir böbrek rahatsızlığı geçirdiyseniz ya da şeker hastalığınız varsa o zaman creatine kullanımı sizin için uygun olmayacaktır. Ayrıca çeşitli böbrek ilaçları ile beraber creatine kullanımı da doğru bulunmuyor. Bu tür kullanımlar böbrek rahatsızlığınızın daha fazla artmasına neden olabilmektedir.
  2. Midede şişkinlik ve sindirim sıkıntılarına neden olur. Supplement olarak kullanılan creatine genelde aç iken tercih edilir. Ancak aç karna creatine alırken eğer yeteri kadar su tüketmezseniz bu midenizde rahatsızlığa ve çeşitli sindirim sıkıntılarına neden olacaktır. Bu sorun aslında kalıcı değildir. Çoğu kişide vücut kreatine alışana kadar bu süreç devam eder ve daha sonrasında düzelerek aynı sorunla tekrar karşılaşmazsınız.
  3. Vücutta şişkinlik yapar. Yapılan araştırmalara göre creatine’in her ne kadar vücutta bir şişkinlik yapmadığı savunulsa da creatine kaslarda su tuttuğu için azda olsa şişkinliğe neden olabilmektedir. Ancak bu çok önemli bir yan etki ya da zarar sayılmaz.
  4. İshale neden olabilir. Creatine kullanıcısına göre farklı etkiler gösterebilmektedir. Bu etkilerden bir tanesi de ishaldir. Ancak çok az kişide görülen bu durum çok kısa sürer ve belirli bir kullanımdan sonra tamamen ortadan kaybolur.

Creatine nasıl kullanılır?

  1. Bir kreatin tozu seçin. Creatin siparişinizi verdiğinizde ürün bir kapın içinde geliyor. Bu kabın içerisinde dozajı ayarlayabilmeniz için kepçeye benzer plastik bir ölçek bulunur. Bu ölçek kullanacağınız miktarı belirlemenize yardımcı olur.
  2. Dozu vücut ağırlığınıza ve çalışma temponuza göre ayarlayın. Günde 5 gram creatin alımının yeterli olacağı düşünülmektedir. Tabi kilonuz ve çalışma temponuza göre creatine ölçeği değişiklik gösterecektir.
  3. Değişik evreleri vardır. İlk evreyi yükleme, ikinci evreyi ise koruma evresi olarak düşünebilirsiniz. İlk evrede kullanım miktarı 15-20 gr iken ilerleyen zamanlarda sadece kası korumak için 5 gr creatine kullanmak yeterli olacaktır.
  4. Ne zaman alınmaldır. İsteğe göre antremandan önce veya antremandan sonra alınabilir. İki farklı görüş vardır ve alınacağı zamanı belirlemek sizin tercihiniz olacaktır.

Kreatin ürünleri genel anlamda kas geliştirmek için önemli bir supplement. Dozajı ayarlanamayan her ürün zararlı etki göstermektedir.

Eğer ürünü kullanmak için güvenilir bir adres istiyorsanız; Kreatin ürünlerine ulaşabilirsiniz. https://www.aloprotein.com/kreatin

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir