Botoksun Zararları

BOTOKS ZARARLARI

Kadınların güzelleşmek adına farklı yöntemlere başvurmaktadır. Estetik operasyonlar bu noktada birçok kadının başvurduğu yöntemlerden biridir. Botoks ise günümüzde güzel görünüm adına kullanılan en yaygın yöntemdir. Botoksta kullanılan madde olan Botulinum toksini deri altına ufak miktarlarda enjekte edilerek o bölgedeki kasların bir süre kasılmasını önlemekte ve kırışıklıkların görünümünü azaltmaktadır. İlerleyen yaşların kişilere vermiş olduğu en büyük problem olan mimik kırışıklıklarını geçirmek için kullanılan bu yöntem uzman kişilerin ellerinde mükemmel sonuç verebilmektedir. Fakat uzman olmayan kişilerce yapılan botoks işlemleri de hastalara bir takım olumsuz sonuçlar doğurmaktadır. Bu işlem ilerleyen zamanlarda bazı problemleri beraberinde getirebilmektedir. Birçok botoks işleminde sık sık karşılaşılan bazı olumsuz durumları sizler için kısa başlıklar altında değerlendirdik.

 

Botoksun zararları nelerdir?

  1. Kullanılan madde bir kimyasaldır ve sağlığı olumsuz yönde etkileyebilmektedir. Botoks için kullanılan madde olan Botulinum toksini adının içinde geçtiği gibi bir toksindir. Kelime anlamı olarak zehir demektir. Aslında yararlı olarak yapılan bu işlem bir çeşit zehir kullanılarak yapılmaktadır ve sağlığa zararlıdır. Miktarının doğru ayarlanamaması durumunda bu madde beyne kadar ulaşıp felç riskini artırmakta ve ölüme kadar körü sonuçlara yol açabilmektedir.
  2. Botoksa karşı alerjik durumunda öldürücü etkisi vardır. Botoks işlemi yapılmadan önce kullanılan maddeye karşı vücudun duyarlı olup olmaması kontrol edilmelidir. Fakat çoğu merkezde bu durum iyi bir şekilde incelenmeyip işleme başlanmaktadır. Sonucunda hastaların alerjik durumdan etkilenip ölmeleri söz konusudur.
  3. Bilinçli bir şekilde kaslara kısmi felç geçirmesi sağlanmaktadır. Botokstaki temel amaç kaslara ilave edilen maddeler ile kasların kasılmasının engellenmesidir. Bu işlem sırasında önemli olan hedef kasa doğru bir enjeksiyon yapılmaması ciddi bir sorun olacaktır. Bu durum genelde göz çevresindeki botoks işlemelerinde görülür, göz kapağının düşmesi gibi istenmeyen durumlar meydana gelir.
  4. Kalıcı bir çözüm değildir maddi açıdan kişileri zorlar. Botokslar yapıldıktan sonra etkisi ortalama 4 ile 6 ay arasında sürmektedir. Sonrasında kaslar açılarak tekrar kasılmaya başlarlar ve kırışıklar gün yüzüne çıkar. Bir kez botoks yaptıran kişiler süre bitiminde tekrar merkezlere başvurarak botokslarını yenilerler.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir