Aslan Pençesi Zararları

Aslan Pençesi Zararları

Aslan Pençesi Nedir?

Avrupa’nın tamamında olduğu gibi ülkemizde de sıkça rastlanan ve genellikle yol kenarlarında ya da nemli ve sulak yerlerde kendiliğinden yetişen aslan pençesi, mayıs-haziran aylarında çiçek açmaktadır ve yükseklikleri yaklaşık olarak 10 ila 15 santimetre arasında değişiklik göstermektedir. Yeşil yapraklarının çevreleri tamamen testere dişler ile bezenmiş olduğunda dokunulması ya da temas etmesi halinde acı verici bir his yaratmaktadır. Her ne kadar halk tarafından bilinçsizce kullanımından faydalı olduğu kanısına varılsa da dikkatli kullanılmadığı sürece birçok zararı ile de karşılaşılabilmektedir. Bu zararlar kontrol altına alınmadıkları zaman hayati tehlike taşıyabilmektedirler. Gündelik hayatta birçok kişinin basit rahatsızlıklara iyi gelmesi sebebi ile tükettiği bu bitkinin dozajının iyi ayarlanması ve kullanım süresince bitki hakkında geniş bilgiye sahip olan bir kişi tarafından da kontrolü sağlanmalıdır. İşte size aslan pençesi zararları hakkında birkaç bilgi;

 

Aslan Pençesi Zararları Nelerdir?

Aslan pençesi kürü.
Aslan pençesi aşırı tüketildiğinde karaciğere zarar verir.
  • Karaciğer Hassasiyeti: Normal dozlardan fazla miktarda tüketilmiş olan aslan pençesi zararları arasında ilk sırada karaciğer hassasiyeti yer almaktadır. Bu durum ortaya çıkmışsa derhal bir uzman danışılmalıdır.
  • İdrar Sökümü: Aşırı miktarda kullanıma bağlı olarak sık tuvalete çıkma ve idrar yollarında yanmalar ile karşılaşılabilmektedir.
  • Damar Büzülmesi: Aslan pençesi faydalı bir şekilde damarları büzmekte fakat yine aşırı kullanıldığı takdirde damarların çok fazla daralmasına sebep olmak sureti ile hayati tehlike doğurabilmektedir.
  • Adetten Kesilme: Aslan pençesi zararları arasında kadınlar açısından en önemli olan budur. Normalde adet dönemlerinin düzenlenmesi adına kullanılan ve bitkinin çayının yapılması sureti ile tüketilmesinde aşırıya kaçılması sonucu adet kesilebilmekte ya da daha düzensiz bir hale de gelebilmektedir.
  • İltihap Önleme: İltihap önlemesi ile de tanınan bu bitki fazla miktarda ve uzun süre kullanıldığı takdirde vücuttaki bazı gerekli hücrelerin yok olmasına sebep olabilmektedir.

 

Aslan Pençesi Faydaları

  • Aslan pençesi doğru şekilde kullanıldığında adet dönemindeki düzensizlikleri giderir.
  • Aslan pençesi, menopozda olan kadınların rahatsız olduğu tüm sorunlara karşı azaltıcı etkisi ile tanınmaktadır.
  • İdrar yollarını temizleme, boğaz ve dil yaralarını giderme, uykusuzluk ve sindirim sistemi bozuklukları gibi rahatsızlıkların giderilmesini sağlaması da aslan pençesi faydaları arasında yer almaktadır.

 

Testere Dişli Aslan Pençesi Ve Faydaları

  • Testere dişli aslan pençesi de aslan pençesi bitkisiyle aynı türden fakat farklı bir kaç özelliğe sahip bir bitkidir. Testere dişli aslan pençesi, gövdesi çay haline getirilerek tüketildiğinde ishale çok iyi gelmektedir. Ayrıca ishali keserken herhangi bir kabızlık da oluşturmamaktadır. Testere dişli aslan pençesinin bu özelliğinden en çok yararlananlar ise, hareketli bağırsak sendromu sorunu yaşayan hastalardır. Aynı zamanda yaraları iyileştirici etkisi ile bilinen testere dişli aslan pençesi şeker hastaları tarafından tercih edilmektedir. Ameliyat sonrasında yaraların çabuk kapanması için de yaygın olarak kullanılmaktadır.
  • Testere dişli aslan pençesi hamile bayanlarda düşük riskini azaltır. Bunun nedeni ise rahim kaslarının güçlenmesine yardımcı olmasıdır. Fakat testere dişli aslan pençesi gebeliğin ilk üç ayından önce tüketilmemelidir. Çayı yapılarak tüketilebildiği gibi testere dişli aslan pençesi kürü de son zamanlarda sıkça kullanılanlar arasında.

 

 

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. günde en az kaç fincan içmeliyiz? 1 aylık kür yapıyorum 1 hafta ara verip 1 ay daha kullanacağım. günde 1 çay fincanı içiyorum normal midir?

  2. Merhaba 1hafta önce 59yaşında ki babama non hodgkin tanısı kondu Kenoterapi başlanacak bu esnada Aslan pençesine devam etsek herhangi bir zararı olurmu kemoterapiyle birlikte?

  3. mrb bn asılama yontemıne basladım bugun ıgne kullanıyorum bı haftadada bu surecte aslan pencesı cayını ıcsem zararı olurmu

  4. Ben testere dişli aslan pencesini arada atladigim 1 hafta disinda yaklasik elli gün iki öğün kullandim. Kullanma sebebim prolaktinim yuksek ve hamilelik istiyorum. Normalde adetlerim duzenli 28 günde bir olurken gebelik yok ve suan bir hafta gecikti. Bunun sebebi aslan pencesi olabilirmi yan etkilerinde adet keser denilmis böyle bir etki yaratmis olabilir mi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir