Şarabın Zararları

 

ŞARABIN ZARARLARI

Şarap içerisinde alkol bulunan içecekler arasındadır. Şarap tüketiminde sınırı tutturamayan kişilerin sarhoş olması da kaçınılmaz bir sondur. Sarhoşluk denen sersemlik hali iradenin ortadan kalmasına ve her defasında olmasa da mutlaka kişilerin hayatında olumsuz anların birikmesine sebep olmaktadır. Şarap üreticilerinin de yoğun desteğiyle televizyonda birçok filmde özel anların vazgeçilmezi olarak gösterilmesi veya yine televizyonda izlemiş olduğunuz programlarda yer alan pek çok kişinin tavsiyesi olan her gün tüketilen bir kadeh şarap faydalıdır  şeklindeki sözlere pek itibar etmemek gerekmektedir şöyle ki bu konuda ispat edilmiş resmi veriler bulunmamakta velev ki  insanların tedavi olması gerektiği herhangi bir rahatsızlığı bulunmakta bu durumda alternatif bir ilaç mutlaka olmalı hadi ilaç kullanmak istemediğini varsayarsak alternatif tıbbın bitkisel içerikli birçok seçeneği bulunmaktadır. İnsanları içeriğinde alkol bulunan ve tüketilmesi durumunda birçok zararlı ve olumsuz etkileri bulunabilen içki türlerine yönlendirmek veya topluma bu fikri empoze etmek oldukça düşündürücü…

Şarap tüketimi konusunda doktorların genel görüşünü ifade edecek olursak sağlığa zararlı olduğunu söylemek mümkündür. Genel itibari ile “içmesini bilmek lazım“ diye bir tabir vardır fakat sarhoş olan insan iradesini kontrolünü ve düşünce yetisini kaybetmektedir, sarhoş olduklarında etrafında bulunan insanlara yaşatmış olduğu travmalardan ne yazık ki bihaber kalmaktadır. Yani en azından şarap ve benzeri içeceklerin tüketilmesinin yanlış olduğunu söyleyebiliriz.

ŞARABIN ZARARLARI;

  • Şarabın fazla tüketilmesi kalp ve damar hastalıklarının ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Damarlarda tıkanıklıklar meydana gelmektedir., kalp kaslarının hasar görmesine neden olmaktadır. Ayrıca kalp yetmezliği ve kalpte ritim bozukluğu gibi çok ciddi olumsuz etkileri bulunmaktadır.
  • Şarabın fazla tüketilmesi mide ve bağırsakta hassasiyet oluşmasına ve hatta tahribata neden olmakta ülser, gastrit ve hatta mide kanamasına da neden olmaktadır.
  • Beyinde de ciddi olumsuz reaksiyonların oluşmasına zemin hazırlamaktadır. Şarabın beyne vermiş olduğu zararlar uzun vadede damar tıkanıklığı, zamanla baş gösteren hafıza kayıpları, beyin felci, kişilik bozuklukları ve alkol alınması neticesinde mantıklı davranamama, suç işlemeye meyilli olma ve sinir sistemini olumsuz etkileyecek birçok problemin ortaya çıkmasına neden olmaktadır.
  • Karaciğeri de olumsuz etkilemekte karaciğer yağlanması ve siroz gibi hastalıkları tetiklemektedir.
  • Şarabın zararlarından birisi de tansiyon hastalığının ortaya çıkmasına neden olmasıdır.
  • İştah açan bir etkisi olması sebebiyle kalori artışı ve akabinde aşırı şişmanlık ayrıca şeker hastalığının ortaya çıkması şarabın olumsuz etkileri
  • Kanser hastalığını da tetiklemekte ve kanser olma riskini belli bir oranda arttırmaktadır. Akciğer, bağırsak ve göğüs kanserine neden olmaktadır.

Sağlıklı, mutlu bir yaşam adına kendiniz için en önemlisi de sevdikleriniz ve sizi sevenler için uzak durmaya gayret göstermeniz temennisiyle…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir