Lahana Diyetinin Zararları

Hızlı kilo vermenizi sağlayan lahana diyetinin zararları hakkında yeterli bilgiye sahip misiniz? Lahana diyeti sağlıklı ? Yanlış ve tek taraflı beslenme ile yapılan diyetler arasında yer alan bu diyet, sizin için bazı ciddi sağlık sorunları oluşturabilir. Farklı varyasyonları bulunan lahana diyeti bazen istenilmeyen sonuçlara sebebiyet verebilir. Çünkü lahana diyetine eklenen bazı değişiklikler buna sebep olabilir. Bu konunun haricinde Lahananın zararları için tıklayın.

Lahana diyetinin zararları nelerdir?

  • Gaz, karın ağrısı ve şişkinlik: Lahana çoğu sebze gibi gaz, şişkinlik ve karın ağrılarına neden olabilir. Özellikle gaz oluşumuna eğilimli kişilerde bu etkiler daha şiddetli olabilmektedir. Lahana diyeti ile günlük yiyecekleriniz içerisinde lahanadan başka bir şey tüketmeniz diyeti bozacaktır.
  • Tükenme açlık ve yorgunluk: Lahana diyeti hızlı bir şekilde kalori kaybetmenize neden olur. Çünkü hiç yağ ve protein sağlamaz. Yani vücudunuz yediğiniz lahanayı sindirirken lahananın sağladığı kaloriden daha fazlasını harcamış olur. Bu durumda yorgunluk yaşamaya başlarsınız. Çünkü vücudunuzdaki kaslar yeterli enerjiyi alamazlar. Bağışıklık sisteminizde zayıflıklar meydana gelmesi ve hastalıklara yakalanma olasılığınızın artması da lahana diyetinin diğer olumsuz özellikleri arasındadır.
  • Lahana diyeti & Kalp sorunları: Lahana diyeti gibi düşük kalorili diyetler kalbiniz için tehlikeli olabilir. Günlük ihtiyacınız olan kalori miktarını alamamanız, kalbinizde ritim bozukluklarına neden olur. Normalde kalp hastalığı bulunanların bu tarz diyetlerden uzak durması gerekir. Ayrıca sürekli çorbasını tüketmeniz normal suya karşı olan isteğinizi köreltir ve vücudunuzda su kaybına neden olur. Su kaybı kalbinizin kasılmasında etkin olan bedensel tuzların seviyesini düşürür. Eğer bu durum tedavi edilmezse elektrolit dengesizlikleri sizde, nefes darlığına, bayılmalara ve hatta ölüme neden olabilir.
  • Lahana diyetinin psikolojik etkileri: Normal yemeklerden ve aperatif yiyeceklerden kısıtlanmış olmak, yoksunluk duygusu yaşamanıza neden olur. Bu durum şakaya alınmamalıdır. Çünkü bu duyguların sonucu sizi depresyona, anoreksia ve blumia gibi psikolojik yeme bozukluğu hastalıklarına meyilli hale getirir. Bu hastalıklar ölümcül hastalıklardır.
  • İleride daha fazla kilo alımı: Bu diyet ile hızlı bir şekilde ve hiçbir sorun yaşamadan kilo verdiğinizi varsayalım. Bu beyninizde bir yoksunluk yaşadığınız yanılmasına neden olur. Böylece normal beslenme alışkanlıklarınıza döndüğünüzde beyniniz daha fazla yemeniz için size baskı yapacaktır. Kilo vermeden önceki halinizden daha kilolu bir hal almanıza neden olması da söz konusu olabilir. Bu durum da lahana diyetinin zararları arasındadır.
  • Bağımlılık oluşturması: Lahana diyetinin sürekli olarak takip edilmesi, diğer besin gruplarının tüketimini sınırlamaya ve diyet bağımlılığına neden olabilir.
  • B vitaminsizlik: Lahana, B vitaminleri içermemesi nedeniyle, diyetteki bu vitamin eksikliğine neden olabilir.
  • Vitamin ve mineral eksikliği: Lahana diyeti, diğer besinlerin tüketimini sınırlar, bu da vitamin ve mineral eksikliğine neden olabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir