Kornea Naklinin Zararları

Kornea Naklinin Zararları

Kornea, gözün ön bölümünde bulunan, saydam kubbe şeklinde bir yapıdır. Toz ve mikroplardan gözünüzü korur ve göze ışık alımında ayarlamalar yapar. Korneamızda hastalıklar veya hasar oluştuğunda, sorun kornea nakli ile çözülmektedir. Bu nakil işlemi gün geçtikçe daha etkili ve olumlu sonuçlar vermektedir. Fakat bazı durumlarda kornea naklinin zararları da söz konusu olmaktadır.

 

Kornea naklinin zararları nelerdir?

Korneanın nakli
Bazı insanların bağışıklık sistemi korneanın kabulünü engelleyebilir.
  • Vücut korneayı ret edebilir: Vücut korneayı yabancı bir organizma olarak görebilir ve kabul etmeyebilir. Bu durum 100 ameliyattan 20 sinde görülmektedir. Olası kornea reddi durumunda görme kaybı, ağrı, kızarıklık, ışığa duyarlılık gibi etkiler görülmektedir. Bu etkiler ilaç tedavisi ile birlikte azalması fakat tam olarak etkilerini yitirmemesi de kornea naklinin zararları arasındadır.
  • Kornea nakli sonucu oluşabilecek zararlar: Göz enfeksiyonu, gözde katarakt oluşumu, Göz basıncında artış, dikişle ilgili sorunlar, kornea reddi gibi durumların meydana gelmesi kornea naklinin zararlarının ciddiyetini ortaya koymaktadır. Bu tür rahatsızlıklarla karşılaşmanız durumunda mutlaka doktorunuza başvurunuz.
  • Ameliyat esnasında zararların önlenmesi: Bir kornea nakli ameliyatı sırasında beslenme şeklinizden ve kullandığınız ürünlerden kaynaklanabilen sorunlar vardır. Bu tarz sorunların önüne geçmek için, ameliyat öncesi 12 saat boyunca herhangi bir şey yiyip içmeyin, makyaj veya bakım ürünleri kullanmayın. Aksi takdirde ameliyat esnasında sağlığınız için tehlikeli durumlar söz konusu olabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir