Keçiboynuzu Zararları

Keçiboynuzu Zararları

Yılın her mevsimi yeşil Akdeniz ikliminde doğal olarak yetişen ve baklaları ile birlikte dış kabuğu da yenilebilen bir ağaç türünün meyvesidir. Akdeniz yöresinde Harnup adı ile de bilinmekte olup, genellikle pekmezi yapılarak tüketilmektedir. Fazla tüketildiğinde ise bazı sağlık problemleri meydana gelebilir.

 

Keçiboynuzunun zararları nelerdir?

Keçi boynuzu zararları
Keçi boynuzu doğal müshil etkisi yapar.
  • Alerjik Reaksiyonlar: Keçiboynuzu genel olarak güvenli kabul edilen ve bitkisel ilaç olarak kullanılan bir meyvedir. Fakat keçiboynuzundan yapılan ilaçlar az bir olasılık da olsa alerjik reaksiyon gösterebilmektedir. Bunlarda en yaygını ise ciltte kabarmalara neden olmasıdır.
  • Tıbbi amaçlı kullanımı: Keçiboynuzunun tıbbi kullanımı söz konusu ise çocuklar ve bebekler üzerinde kullanılmamasında fayda var. Bebeklerin cildi ve vücut sistemleri çok daha savunmasız olduğu için keçiboynuzu 0-10 yaş çocuklar için zararlı olabilir.
  • İshale neden olabilir: Keçiboynuzu ishal olmanıza neden olabilir. Bazı kişilerde bu durum kendini çok daha kuvvetli hissettirebilir. İshalin vücudunuza vereceği halsizliği ve su kaybını hesaba katarak, tüketmeden veya tüketim esnasında su içmeniz sizin için faydalı olacaktır.
  • Sivilce oluşumu: Keçiboynuzu aşırı tüketilirse yağlı içeriğinden dolayı cildinizde sivilce oluşumuna neden olabilir. Eğer gıda olarak değil krem veya benzeri şekilde deri üzerine uygulanırsa vereceği parlaklığın yanı sıra ilerleyen saatlerde ciddi kızarıklıklara neden olması da keçiboynuzunun zararlarından biridir.

Keçi boynuzu kaç kaloridir? Besin değerleri nelerdir?

Keçi boynuzunda gram başına kalori çok yüksektir. Bu nedenle özellikle kilo problemi olanlar az miktarda tüketmelidir. Aşağıda keçi boynuzunun  besin değeri ve kalorisi ile ilgili veriler bulunmaktadır. Aynı zamanda yakılması için gereken egzersiz süreleri de tabloda ayrıntılı olarak gösterilmiştir. Tablonun üzerine tıklayarak daha ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Keçiboynuzu içeriğinde hangi mineraller bileşenler vitaminler ve diğer hangi maddeler var galerimizde bulabilirsiniz

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir