Gözlük Takmanın Zararları

Beş duyu organımızdan biri olan gözün hayatımızda önemi çok büyüktür. Görme bozukluğu yaşayanlarda baş dönmesi, düzgün görememe, görüleni yanlış algılama gibi sıkıntılar hayatın akışında büyük sorunlar oluşturacaktır. Bu nedenle bir hekime başvurulmalı ve göz ile ilgili problemin ne olduğu belirlenmelidir. Sonrasında ilaç tedavisi yeterli gelmez ise doktor tarafından verilen gözlük kullanılmalıdır. Gözlük, görme bozukluğu yaşayan insanlara doktor muayenesinden geçtikten sonra numarası ve özelliği belirlenerek verilmiş göze takılan camlı çerçevedir. Bunun yanı sıra toz ve güneş ışını gibi dış etkenlerden korunmak amacıyla kişilerin kendi tercihi ile kullandığı gözlüklerde vardır. Görme bozukluğu yaşayanlar kendilerine uygun gözlüğü kullandıklarında görme konusunda daha rahat olacaklar birçok işlerinde kolay ve doğru olacaktır. Gölük kullanımı gözün numarasında iyileşme sağlamaz sadece iyi görmeyi sağlamaktadır. Dinlendirici gözlük kullananlar vardır. Dinlendirici gözlükte aslında numaralı bir gözlüktür. Kullanıcıların kaliteli görme açısından gözlük takma mecburiyeti olmasına rağmen bunun olumsuz yönleri de vardır.

Gözlük Takmanın Zararları Nelerdir?

  1. Sürekli gözlük takan kişiler günlük yaşamları içerisinde hep cam olduğu için zarar gelmesin diye korumak durumundadırlar. Takıp çıkarmak gereken birçok zaman gelecek zarar gelmeyecek ve kolay bulunabilecek bir yere koymak durumunda kalınacak. Gözlük takmayan kişilere kıyasla bu takan kişilerin hayatında artı bir külfettir.
  2. Gözlük takmak gözdeki sorunu iyileştirmez ya da ilerlemesini önlemez. Sadece bozukluğu düzelterek görüntü ve yaşam kalitesini artırır.
  3. Cam malzeme olması sebebiyle kullanımı oldukça zordur. Özellikle kış mevsiminde yaşanan buhar sorunu nedeniyle sık sık temizlemek gerekir. Ayrıca bu sorun görmeyi de büyük ölçüde etkilemektedir.
  4. Daha ileri durumdaki hastalar için yakını ayrı uzağı ayrı olan gözlükler vardır. Örneğin bir şey okumak istediğinde yakın gözlüğünü takacak aynı anda karsıda bir yere bakmak gerektiğinde uzak gözlüğünü. Hem kullanım hem saklama koşulları açısından kişinin zamanında kayıp yaşanacaktır.
  5. Günlük yaşamda kullanımı kolay değildir. Örneğin spor yaparken gözlük takılamaz, yüzerken takılamaz bunlara benzer zamanlarda ileri derece göz rahatsızlığı olan biri çok zorlanacaktır.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir