Çocuk Aldırmanın Zararları

Çocuk Aldırmanın Zararları

Her cerrahi müdahalede olduğu gibi çocuk aldırmanın da çeşitli zararları bulunmaktadır. Ancak bu riskler günümüzde daha modern cihazlar kullanıldığı için çok nadir görülen risklerdir. Yine böyle bir duruma karar vermeden önce olası zarar verebilecek durumlar hakkında sağlık uzmanları bazı uyarılarda bulunuyor.

 

Çocuk Aldırmanın Zararları Nelerdir?

  1. Çocuk aldırma işleminden sonra en çok görülen rahatsızlıklardan bir tanesi kanamadır. Eğer gebelik 10 haftadan büyük değilse o zaman kanamalar çok şiddetli olmayacaktır. Ancak gebeliğin 10 haftayı geçmesi ve kürtajın yapılması durumunda kanama çok daha fazla görünecektir.
  2. Çocuk aldırma işleminde rahim içerisine müdahalede bulunulduğu için bu genellikle enfeksiyonlara neden olur. Ancak çeşitli solüsyonlar ile gerekli önlemler alındığı için bu durum ile çok sık karşılaşılmaz. Yine de nadir durumlarda rahim içinde enfeksiyon oluşabilmektedir.
  3. Rahim delinmesi. Nadir görülen bir durumdur. Ancak gebeliğin ilerlediği durumlarda rahim delinmesi oluşabilmektedir. Bu durum genelde kendi kendine iyileşebilirken çoğu kez gözlem yapılması gerekmektedir.
  4. Rahim içinde yapışıklığın meydana gelmesi. Rahim içindeki yapışıklık çok nadir durumlarda ortaya çıkmaktadır. Rahim içerisinin temizlenmesi sonrasında rahim buna tepki olarak yapışabilmektedir. Bu durum çocuk aldırma sonrasında en nadir görülen durumlardan bir tanesi olarak adlandırılır.
  5. Genel anestezi komplikasyonları. Çocuk alma işlemi farklı şekillerde gerçekleştirilmektedir. Bu yöntemlerin kimilerinde ise genel anestezi kullanılır. Eğer genel anestezi kullanılacaksa bu durum çeşitli komplikasyonları ortaya çıkartabilmektedir.
  6. Kısırlığa neden olabilir. Çocuk aldırmanın zararları arasında en ciddi sorun olarak kısırlık gösterilir. Çocuk aldırma işleminden sonra kısır kalma riski oluşabilmektedir. Ancak bu risk çok yüksek değildir. Bu nedenle kürtajdan sonra komplikasyon oluşumunu engellemek ve kısır kalmamak için düzenli olarak doktor kontrolünden geçmek gerekiyor. Bu sayede daha önceden gerekli önlemler alınabilmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir